Blå timmen

Idag är månen full! I morse när jag kom på plats i god tid innan månen skulle hamna i rätt läge var det ganska klart men molnen tog snabbt över och när det var dags att fota så syntes inget alls av månen. Så är det med oss stackars naturfotografer, ibland fungerar det inte alls som man tänkt. Jag fick försöka göra det bästa möjliga och då blev det en bild som får illustrera den s k blå timmen.
Idag har jag också ändrat om lite på hemsidan för att det ska bli ett lite mer överskådligt upplägg. Nu kommer dagboksposterna att publiceras i bloggform på första sidan. Jag hoppas att det då ska bli smidigare att följa med.
Teknik: Panasonic Lumix G9 med Panasonic Leica DG 12-60/F2.8-4.0

Indalsälven mot norr.

Gula timmen…

10 december, 2019 av Stig Carlsson

…Det blir en utflykt längre in i landet, upp mot de stora skogarna och längs Indalsälvens dalgång. Över en av de större sjöarna i området ligger en kylig dimma över isen, solen färgar himlen guldgul och som siluetter rör sig vindsnurror på många kilometers avstånd som en påminnelse om att civilisationen och industribyggnader tagit sig ända hit!
Teknik: Panasonic Lumix G9 med Panasonic Leica DG 50-200/F2.8-4.0

Med teleobjektiv flyttas vindsnurrorna flera kilometer närmare och blir till en påminnelse om civilisationen!

Från högre höjd får man en sagolik utsikt över Indalsälven och dess dalgång. Just i soluppgången blir det till en nästan drömlik upplevelse. Det är sånt man blir tacksam över att kunna få se i sin egen hembygd!
Teknik: Panasonic Lumix G9 med Panasonic Leica DG 12-60/F2.8-4.0

Soluppgång över Indalsälvens dalgång!

Lämna en kommentar

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.