Återkomsten!

Maj månads inledning har varit en fortsättning på årets vinter. Temperaturen har visserligen stigit några grader men inte mycket över nollan och under nätterna har det varit frost. Lövsprickningen har gått långsamt och jämförelser med bilder från tidigare år pekar på att 2020 plötsligt har halkat lite efter! Men, trots det så smyger det sig på och så snart det blivit lite varmare som idag så blir det fart på våra fåglar som varit söderut under vintern. Plötsligt hörs sångerna från det glesa lövverket nere i deltat igen. Vissa läten tar en stund innan man kopplar vilken fågel det är. Oj, rosenfinken, lövsångaren och buskskvättan! Och så får jag syn på gulärlan där den sitter i toppen på en lite al. Konkurrerar med solen i färgstyrka! Härligt att leva!
Teknik: Nikon D7200 med Nikon AF-S 300/4 PF ED VR, + Nikon TC-14E III AF-S telekonverter 1,4X

Gulärla, efterlängtad solkonkurrent!

Lämna en kommentar

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.