Lite teknikinformation!

För mina fågelbilder har jag tidigare mest använt en Nikon D7200 tillsammans med Nikon AF-S 300/4 PF ED VR ibland tillsammans med Nikon TC-14E III AF-S telekonverter 1,4X. Den kombinationen är relativt lätt, skarp och snabb. Viktiga egenskaper när det gäller framförallt fågelfoto.
För naturfoto i allmänhet som täcker 24 mm upp till 400 mm eller t o m 800 mm är min Panasonic G9 plus Panasonic Leica DG 12-60/F2.8-4.0 och Panasonic Leica DG 100-400/F4.0-6.3 och/eller Panasonic Leica DG 50-200/F2.8-4-0. Dessutom ryms i väskan mellanringar samt ett ytterst litet och lätt, men skarpt 14mm Panasonic 2,8 som jag använder för landskap mm.
Jag har fallit i fällan att G9:ans autofokus skulle vara för långsam för fågelfoto. Det är den inte! Autofokusen är supersnabb men den måste användas på rätt sätt. Efter den senaste uppdateringen så har jag testat några inställningar som jag inspirerats av på YouTube och dessa håller jag nu på att utvärdera. De första resultaten verkar mycket lovande och jag återkommer med rapporter.
Den allra största fördelen med m4/3 är att objektiven blir förhållandevis lätta. Tack vare systemets mindre kamerasensor (hälften så stor som en fullformatssensor) så blir ju 100-400 mm motsvarande 200-800 mm(!) men behåller sin mindre storlek och mindre vikt!
Besök gärna Cyberphoto – min favoritaffär på nätet! Bilderna nedan kommer därifrån!

Cyberphoto – favorithandlare i Norrland!

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.