Fjäriln vingad!

Vi är rikt belönade här i vår (förhållandevis) lilla kommun i mellannorrland. Nio mils kustlinje och en stor älv som rinner rakt genom landskapet. Älven bildar vid utflödet landets största kustdelta. Allt bidrar till en stor artrikedom och den här årstiden är det spännande med alla bevingade vänner. Bland fjärilarna tilldrar sig den sällsynta mnemosynefjärlien speciell uppmärksamhet. Den finns bara på några platser i landet och i Timrå har vi en av de rikare förekomsterna. Fjärilen flyger några veckor innan midsommar och idag var jag ute för att spana efter den. Trots blåst så hittade jag 10 exemplar på ett ganska begränsat område.
Teknik: Panasonic Lumix G9 med Panasonic Leica DG 50-200/F2,8-4,0

Mnemosynefjäril, Parnassius mnemosyne

Lämna en kommentar

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.